Nyheter 2013
 

14/10 Nya bilder/New photos på/of Gillenias Pondus, Gillenias Quarterback, Gillenias Qamar och Gillenias Rosamunda 

Gillenias kennelträff 28/9 2013!

1000000000 TACK till alla er härliga valpköpare som gjorde träffen möjlig!
Vi hoppas att ni fick en givande, lärorik och framförallt trevlig dag tillsammans med släkten!
Tack för att ni kom med era fina hundar!

Hälsningar Anna & Magnus


Foto Leif Bjälkeborn.27/9 Vi är väldigt glada över att kullsyskonen Gillenias Svante och Svea båda är hd-röntgade med resultat grad A.
Mamma är SE UCH Gillenias Maya och pappa heter Multi Ch Lagotterie Baltico-Fredo.
We are very pleased with the hip results of the siblings Gillenias Svante and Svea, who both have A-hips.
e Multi Ch Lagotterie Baltico-Fredo u SE UCH Gillenias Maya. Thanks Eddy and Petra, for letting me use Fredo!Därmed har Gillenias kennel 100 % hd-röntgade avkommor, av valpar som uppnått ett års ålder.Ny länk till våra uppfödarkollegor, och vänner, Eddy och Petra van der Voorn, kennel Lagotterie, Holland.
New link to our breeder colleagues, and friends, Eddy and Petra van der Voorn, kennel Lagotterie, Holland.


7/8 Gillenias Quarterback har tillsammans med husse Johnny Hansson erövrat ytterligare en lydnadstitel!
Ekipaget har fått tre förstapris i lydnadsklass två, vilket berättigar titeln LPII.
Det är en mycket fin prestation, inte minst med tanke på att Bruno ännu inte fyllt två år!
Vi gratulerar med våååååågen, och önskar lycka till framöver!!


Johnny och LPII LPI Gillenias Quarterback

 


 

3/7 Valparna ur T-kullen har flyttat till sina nya hem.
Vi önskar Ture, Theodor, Tango, Tekla, Tess, Tingeling och deras nya ägare lycka till!
Hoppas ni alla får en riktigt mysig sommar tillsammans med era valpar!

 


 

15/5 Lapinlumon Gabriel ögonlyst ua 2013-05-15
Lapinlumon Gabriel eyes ok 15.5.2013

 

4/5 2013 Nu är valparna födda, läs mer på valpsidan!
Puppies born! More info at Puppies.

Den som väntar på något gott, väntar som bekant aldrig för länge...

I över två månader har vi, på grund av diverse strul, väntat på det sista hd-resultatet från R-kullen, för Gillenias Rafael. Men så idag kom det äntligen, och det var glädjande nog också grad-A! Nu är alla 6 valparna i kullen röntgade och avlästa, och alla har A! Pappa till kullen är uppfödd av Galottens kennel, äg Pernilla Andersson, och mamma är vår egen SE UCH Gillenias Omega.

Pernilla - det måste ju bli bubbel och kaka, igen, nästa gång vi ses! Vilken trevlig vana! ;-)

 

Därmed har Gillenias kennel 100 % hd-röntgade avkommor, av valpar som uppnått ett års ålder.

 

Vår älskade, fina Maya finns inte mer. Den 15 mars lämnade hon oss, förlamade av sorg. Vissa hundar tar man till sitt hjärta lite extra, och Maya var verkligen en sådan hund. Vi kommer att sakna hennes glädjekullerbyttor i soffan eller i mattes knä, när hon sover på husses mage framför tv:n, när hon sitter i sitt speciella hörn i köket, när hon tigger gåendes på bakbenen eller när hon tvingar sina halvvuxna valpar att ligga stilla för hon ska tvätta dem rena runt ögon och öron <3. Hon var en fantastiskt hund på alla tänkbara sätt, och hon har lämnat ett stort tomrum efter sig.


27/3 G. Rapace röntgad med grad A.
17/3 G. Ramon röntgad med grad A.
2/3 G. Rurik röntgad med grad A.
16/2 G. Rosamunda och G. Rio hd-röntgade med grad A.
8/2 G. Pondus och G. Ockra ögonlysta ua idag.
5/2 R-kullen fyller 1 år idag! Grattis!
2012 blev ytterligare ett år med fina framgångar för Gillenias kennel!

Vi inledde året med R-kullens födelse den 5/2, undan SE UCH Gillenias Omega, och fortsatte med en spännande parningsresa till Holland i slutet av mars. SE UCH Gillenias Maya parades där med Multichampion Lagotterie Baltico-Fredo, vilket resulterade i två fina valpar, G. Svante och G. Svea.Vi följer nu med spänning R- och S-valparnas fina utveckling och håller tummarna för att de ska "hålla hela vägen".

Johnny Hansson ägare/förare och LPI Gillenias Quarterback. På bilden belönas ekipaget med guldmedaljer av hemmaklubben Olofströms BK för LPI samt för Bästa nybörjare 2012!

Foto © Rusagårdens kennel.

Jag är mycket stolt över de två Gillenias-hundar som båda vann titeln LPI (Lydnadsprovsdiplom klass I), LPI Gillenias Quarterback, som vann titeln vid endast 14 månaders ålder, och LPI SE UCH Gillenias Merta! Ett stort grattis till ägarna/förarna Johnny Hansson och Anna Forsberg. Quarterbacks 4 starter räckte hela vägen till en hedrande 3:e placering på SLRK:s årsbästalista för lydnadslagotto 2012! Quarterback har också genomfört ett fint MH med godkänt skott (1).

Gillenias Penny har genomfört BPH i Nykvarn i maj, och LPI SE UCH Gillenias Merta har tävlat i Rallylydnad.

Så har kenneln fått en riktig hjältinna! - Gillenias Odessa som tillsammans med sin ägare Jessica Eklund är under utbildning till terapihund steg II, men som redan jobbar tillsammans med matte, som är arbetsterapeut, om dagarna. Vi är mycket stolta över detta ekipage som gör en värdefull insats i vården, och som på ett tydligt sätt visar på lagottons arbetskapacitet. Läs mer om Jessica och Odessa i SLRK:s årsbok, Lagottoåret 2011

Och så lite utställningsresultat: En svensk utställningschampion har vi fått, SE UCH Gillenias Omega. Hon vann sitt championat i Ronneby, där Gillenias Pondus fick CERT och junioren LPI Gillenias Quarterback fick R-CERT. Holländska Gillenias Quiz har vunnit två juniortitlar, Jeugd Winner 2012 samt Nederlands Jeugd Kampioen och därtill flera CERT och BIM i Holland. SE UCH Gillenias Maya blev BIM med CACIB på SKK:s internationella uställning i Malmö, där DK UCH WW-08 SV-06 SE UCH Gillenias Leon blev BIR-veteran samt placerade sig i bästa hanhundsklass bland ungdomarna. På samma utställning fick Gillenias Pondus R-CERT och Gillenias Petronella excellent i öppenklass. Vi visade i Malmö en uppfödargrupp som fick hederspris. LPI SE UCH Gillenias Merta fick R-CACIB i Svenstavik. Gillenias Qamar fick CK på Sofiero. 8 av kennelns hundar har tävlat på utställning. Samtliga har fått omdömet excellent, och 7 har fått minst CK och även placerat sig i bästa hane- respektive tikklass. Sammantaget resulterade årets blygsamma deltagandet i att Gillenias kennel placerade sig på 5:e plats bland vinstrikaste uppfödare 2012 på SLRK:s årsbästalista.

Ett stort tack till alla ambitiösa och duktiga valpköpare, som för fram Gillenias lagotto på ett så förtjänstfullt sätt!
Visst läääängtar man nu efter grönskan och värmen igen, och att kunna
ligga ute och vila lite bland Vinteriberisen, precis som G. Quarterback gör här...


Gillenias Quarterback, ca 6 v
Foto © Anna Pettersson

 

* * * * * Copyright © Gillenias * * * * *