10/11-10 Idag säger vi GRATTIS till M-kullen på deras 5-årsdag!6/11-10. På Småland Öland Kennelklubbs Internationella utställning i Tipshallen idag blev G. Maya BIR med CACIB och sen BIG-4 i gruppfinalen!

G. Omega kom på andra plats med ck i unghundsklassen.

Tre av Mayas valpar deltog i den inofficiella valpklassen, G. Pippi blev BIR-valp och G. Pondus BIM-valp. G. Petronella bjöd matte Helena på en riktig utmaning på deras utställningsdebut. Hopp o skutt, vad kul det är på utställning... =)

Det var 37 lagotto anmälda. Rasen dömdes av Joo Shepers från Nederländerna, och BIG-finalen dömdes av Walter Schicker från Tyskland.


SE UCH Gillenias Maya BIG-4
Foto © Helena Andersson

 


BIR Gillenias Maya och BIM Imperie's Roberto Ro' Massimo
Foto © Helena AnderssonKanelbullens dag 4/10 - då firar vi Gillenias kanelbullekulls, N-kullens, 3 års dag! Grattis!


 

30/9-10 I lördags fick vi ett sms från en stolt och glad matte som precis avslutat en allmänlydnads-grundkurs,
och där slutade som kursetta! Det var Gillenias Penny, 7 månader, som lyckats så bra med hjälp av matte Camilla.
Stort grattis, säger vi. Vad duktiga ni är!

 

20/9 - 10 Vi har varit på ett par utställningar som jag inte hunnit rapportera från: Den 9/7 var i Tvååker, där G. Omega fick 1 pris i unghundsklass och kom på tredje plats i klassen med hederspris. G. Maya kom tvåa i championklassen och slutade som reserv i bästa tikklassen. L. Gabriel kom på andra plats i championklassen.


Gillenias Omega


Den 12/9 var vi på Sofiero. Gillenias Pimpim blev dagens bästa valp, grattis! Gillenias Ockra fick en tvåa i unghundsklass, där syrran Omega fick 1:3 med hp. Gillenias Maya kom tvåa i championklass och slutade som dagens andra bästa tik med r-cacib. Tack mina härliga valpköpare för en jättetrevlig dag!


Gillenias Pimpim, 6 månader, i finalringen för valpar på Sofiero.Och här goa Nässi, G. Ockra, i sin cykelkärra!

2/9 -10. Vår gammel-hund Pingla fyller 9 år! Pigg, alert och tokig i mat precis som vanligt!

Jag skickar också universums största kram till ett annat födelsedagsbarn, Gillenias Melvins lillmatte Sofia, som idag fyller 15 år. Sofia o hennes familj som i lördags mycket hastigt miste sin älskade Melvin i akut lunginflammation. Jag hoppas att du ändå får en riktigt bra födelsedag, med allt som hör därtill. Ät en bit tårta åt mig med =) Vi hörs o ses ju snart igen.


4/7-10 SKK Borås, Södra Älvsborgs nationella utställning.

Idag, i hettan, har vi varit på utställning i Borås. Och vilken lyckad dag det blev! Lapinlumon Gabriel vann den öppna klassen med ck, fick sitt tredje cert och blev därmed svensk utställningschampion! Han kom sen på andra plats i bästa hanhundsklassen. Gillenias Omega vann unghundsklassen med ck, och kom tvåa i bästa tikklass!

Det var 25 anmälda lagotto, och domare var Kirsi Nieminen från Finland.

Josefin var med, och därmed har vi några bilder från dagen...


Lapinlumon Gabriel


Gillenias Omega, under bedömning


SE UCH Lapinlumon Gabriel


7/6-10 Igår var vi i Vänersborg, på Norra Älvsborgs KK:s nationella utställning. Solen stekte hela dagen, så idag
är "bonnabrännan" ett faktum =)

Vår Lapinlumon Gabriel, som behöver ett cert till för sitt svenska championat, fick i den öppna klassen se sig slagen av sin kusin L. Fiocco, som tog certet och därmed blev champion. Kusinerna blev 1:a och 2:a, av 8 öppna hanar, med ck och sedan blev Gabriel dagens 3:e bästa hane. Gillenias Oggi vann juniorklassen för hanar med ck, och blev reserv (5:a) i bästa hanklass. Gillenias Omega vann juniorklassen för tikar, och fick hederspris.

Det var 22 anmälda lagotto, och domare var Margaretha Sundqvist.
3/5-10 Sista kvällen med gänget.... Några bilder på P-kullen innan de började droppa av till sina nya hem.
Bilderna hittar du under Valpar/Tidigare kullar/P-kullen.


19/3-10 Idag säger vi GRATTIS till Winston, Ozzi, Nässi, Omega o Odessa i O-kullen, som fyller 1 år!
Så här såg valparna ut dagarna innan de flyttade härifrån. Omega ser man bara svansen på...25/2-10 GRATTIS till L-kullen som fyller 6 år idag!


12/2-10 Gillenias Leon och Hesiodos Pingla Bella är idag ögonlysta utan anmärkning.
Vår gamling Pingla ska inte gå i avel mer utan blev undersökt bara för att jag ville se om hennes åldrande ögon fortfarande var ok.


Gott Nytt 2010!

Jag inleder året med en av mina absoluta favoritbilder, föreställande Gillenias Minna, som valp, och hennes kompis Fia.
Bilden är tagen av husse Torkel Edenborg, fotograf till yrket. Ta en titt in på hans hemsida, www.korthuset.com och njut av alla fina bilder...

* * * * * Copyright © Gillenias * * * * *