Valpar/Puppies

Du som vill vara aktiv med din hund, är välkommen att ringa (gärna dagtid) eller MAILA
If you are interested in a puppie from Gillenias, feel free to contact me for further information.
Telefon: +46 (0)474 302 50, mobil +46 (0)76 840 24 12, E-MAIL

 

 

VALPAR 2016

Vi väntar valpar e Scheffelfältets Mauro Moscato u Gillenias Rosamunda.

Valparna är födda 2016-03-04, 3+3

Längre ner på sidan kan du läsa mer om mina tankar kring avel.
Välkommen att ta kontakt om du är intresserad av en valp!e: Scheffelfältets Mauro Moscato
Född/born 2013-07-02
SE45958/2013
HD-B
Eyes OK 2015-10-23
BFJE +-
SD +-
u: Gillenias Rosamunda
Född/born 2012-02-05
SE19197/2012
HD-A
Eyes OK 2015-09-21
BFJE --
SD --

Stamtavla för den planerade kullen Mauro/Rosamunda. Inavelsgrad 0,0 %.
Pedigree for the planned litter Mauro/Rosamunda. Inbreeding rate 0,0 %.

  Magic Storm's Fioretto Di Romagna
  Scheffelfältets Forse Fiocco
  hd-B Scheffelfältets Viva Tassa Vigorosa
Scheffelfältets Mauro Moscato
hd-B Charlie
  Zeta Del Ginestreto
  hd-A
(röntgad i Italien, resultat stämplat i stambok, se denna länk)
Mery Del Ginestreto
   
    Flavio Clementina V.'t Wie Dach-Ie hd-A
  Galottens Humulus Lupulus
  hd-A Scheffelfältets Zinnia Delle Fornie hd-A
Gillenias Rosamunda  
hd-A   Lapinlumon Gabriel hd-A/B
  Gillenias Omega
  hd-B Gillenias Leonora hd-BMauro februari 2016, drygt 2,5 år gammal.

 


Gillenias Rosamunda 8 veckor.

 


Gillenias Rosamunda 5 veckor.

 


Gillenias Rosamunda ca 1,5 år

 


Gillenias Rosamunda ca 1,5 år

 


Välkommen att ta kontakt om du är intresserad av en valp från Gillenias!

Gillenias finns även på Facebook.


Gillenias avelspolicy:

HD
- att i avel endast använda HD-fria avelsdjur (A och B).

Ögon - att inga hundar med någon form av konstaterad ärftlig katarakt ska användas i avel. Försiktighet bör iakttas med avel på närbesläktade hundar. Hundar med diagnos där ärftlighet för närvarande inte kan bedömas ska undersökas på nytt, inom 6-12 månader, innan de används, för att om möjligt få en säkrare diagnos. Hundar i avel ska vid parningstillfället ha ett ögonintyg som inte är äldre än ett år. (Rekommendationen är framtagen i samråd med professor Kristina Narfström, Leg veterinär, specialist i hundens och kattens sjukdomar, auktoriserad ögonlysare, Diplomate of the European College of Veterinary Ophtalmology (ECVO), Doktor i veterinärmedicin (DVM). Kristina är specialiserad på ögonsjukdomar och utför avancerad ögonkirurgi, ögonspeglingar samt elektrofysiologiska undersökningar såsom elektroretinografi (ERG). Hon har under många år arbetat och bedrivit forskning i USA, bland annat som professor i oftalmologi vid The University of Missouri-Columbia).

Ålder vid parning - att vid parningstillfället bör hanen vara minst 18 månader, och tiken minst 2 år gammal.

Utställning/Mentalitet - att föräldradjuren innan parning har resultat från officiell utställning och i kvalitetsbedömning har erhållit lägst ett 2:a pris alternativt Very Good, alternativt genomfört MH eller BPH med godkänt skott.

Hanhunds- och tikanvänding - att varken hanhund eller tik överanvänds, för att på så sätt minska risken att eventuella sjukdomar, som uppträder efter avelsdebut, får stor spridning.

Inavelsgrad - att i varje enskild kombination inte överstiga 2,5 %.

JE och SD - föräldrakombinationer matchas så att avkomman inte kan utveckla sjukdomarna.

Till Laura Tanos databas kan man skicka in sin hunds JE och SD - resultat, vilket ger mycket värdefull information till andra uppfödare.Det här förväntar jag mig av dig som valpköpare -

Jag förväntar mig att du noga har tänkt igenom valpköpet som bland mycket annat innebär att din hund inte behöver vara ensam mer än max 4 timmar per dygn. Du behöver inte ha tidigare erfarenheter, men måste vara medveten om att lagotton är en tämligen krävande hund gällande motion/aktivering och pälsvård.

Du måste ha tid för en hund. En hund är inte en kul pryl man plockar fram ur garderoben på lördagar när man har några timmar över, utan en levande varelse som kräver tid, vård och omsorg. Varje dag, året om, i ur och skur.

Det är oftast en person i hushållet som är den mest drivande i hundköpet, men hela familjen måste ändå "vara med på" att skaffa hund. Därför vill jag träffa dig och din eventuella familj, lika gärna som du vill träffa mig och hundarna, innan du kan tinga en valp.

Jag ställer kravet att alla valpar ska hd-röntgas vid drygt ett års ålder, för att kunna se vilket resultat kombinationen lämnar. Vill du dessutom ställa upp och ögonlysa din hund någon/några gånger i dess liv, ger detta ytterligare värdefull information som jag blir väldigt tacksam över.

Det här kan du förvänta dig -

Jag hälsoundersöker mina avelsdjur enligt ovan. Jag är väldigt mån om att varje valp ska få ett bra och varaktigt hem och lägger mycket tid på att socialisera och hanteringsträna mina valpar. De föds inne i köket och när de är 4-5 veckor gamla flyttar de in i ett annat, varmbonat utrymme där de får gott om plats. Från ca 5 veckors ålder vistas valparna ute i friska luften så mycket som möjligt (beroende på årstid), och de har naturligtvis bra möjligheter att söka skydd undan väder och vind. I sin utehage kan valparna springa, gräva, leka och röra sig naturligt. Vi bor inne i samhället och vår tomt gränsar till en stor skola, så allehanda ljud och stoj hör till valparnas vardag. Dagligt umgänge inomhus med familjens tvåbenta varelser och övriga hundflocken, hör naturligtvis också till rutinerna.

Hos mig får du inte fritt välja vilken valp du vill ha, utan valet görs med hänsyn till valpens mentalitet, temperament och exteriöra förutsättningar i förhållande till dina eventuella erfarenheter och önskemål. Många faktorer blir avgörande för om du blir nöjd med ditt hundköp, men vilken färg valpen har är inte en av dem. Att köpa "fel" valp, trots att den har "rätt" färg, gör ingen lycklig i det långa loppet.

Då valparna är 5 veckor, och du är här och tittar på dem första gången, får du med dig hem ett häfte innehållande mina råd rörande bland annat hur du går till väga när du ska hanteringsträna din valp, träna rumsrenhet, råd om klippning och motion, tips gällande att träffa andra hundar och mycket annat.

Naturligtvis är valparna vid leverans registrerade i SKK, besiktade, vaccinerade och avmaskade enligt gällande regler och rekommendationer.

Jag har inga utställningskrav, men hjälper dig gärna om du skulle vilja prova. Du får hjälp med tips och råd gällande pälsvård, och under första året bjuder jag på en gratis klippning.

  

 
Anna med G Svea och G Svante, 7 v.
Foto © Eddy van der VoornSom valpköpare är du välkommen att när som helst ta kontakt i alla frågor, små som stora, som rör hunden eller ditt hundägande. Många behöver mycket hjälp under valpens första år, andra klarar sig nästan helt på egen hand. Stöter du på problem, undrar över något eller kanske bara vill bolla en idé, så finns jag här för dig. Jag blir alltid lika glad när jag får en hälsning från mina valpköpare!

Har du frågor om mina tankar kring avel, eller om hundarna, är du välkommen att höra av dig!

Hälsningar anna =)

 

 

* * * * * Copyright © Gillenias * * * * *