Kennelträff 3 oktober 2009

 Smarta Pingla letar tryffel på betryggande avstånd från allt folk, för hon vill helst behålla den själv...
Foto © Josefin PetterssonHjorttryffeljakt


Packningen bestod av alla varma kläder och regnkläder jag hade. Melvin blev som vanligt överlycklig när han fick hoppa in i bilen och vi styrde norrut till Sjöås gamla kyrka där samlingsplatsen var för årets kennelträff. Anna mötte upp med en vägvisning och sedan begav vi oss in i den mörka Smålandsskogen.

Vädret visade sin bästa sida fastän det var annonserat både regn och blåst. Melvin som snart fyller fyra år fick finna sig i att vara kopplad eftersom det fanns flera lite stöddiga hanar som vill visa att de är störst. Efter stort kramkalas med Anna, Magnus, Josefin och alla mattar och hussar som vi inte sett sedan förra träffen smakade kaffet och mackorna extra gott.

I regnskyddet som var uppsatt i skogen hade vi fantastiskt mysigt och skogen runt omkring oss var som en riktig trollskog. Dagen program handlade om att leta tryffel. Under mossan fanns enligt Anna massor av hjorttryffel och att hitta den var dagens utmaning för de flesta av de 15 hundarna som fanns på plats.

När Gillenias tikar släpptes ut i skogen för att agera tryffelguider kändes det som om skogen bestod av en godispåse i olika bruna-vita färger. Melvin var mer intresserad av tikarna än att leta tryffel.

 


Foto © Josefin Pettersson

 

Efter att alla Lagottogästerna fått försöka hitta tryffel med olika framgång visade Anna hur vi skulle träna hundarna att bli intresserade av att leta tryffel. Jag provade omgående detta med Melvin och denna vecka har vi haft många roliga ”tryffelletarlekar” i skogen.

Efter en underbar varm lunch (som Magnus kom körande med) var humöret på topp. Nu skulle vi också få lära oss mer om personspår och det var Merta med matte Anna som begav sig iväg för att förbereda. Merta var överlycklig över att få ge sig ut och spåra och det var imponerande att se hur Merta följde spåret som vi alla kunde se från vägen. Den här aktiviteten känns som om vi alla skulle prova för att aktivera våra hundar.

Att få träffa gamla och nya Lagottoägare på de återkommande kennelträffarna är en fantastisk förmån för oss som har hundar från Gillenias kennel. Det var den andra gången för familjen Wiberg och Melvin och vi ser redan fram mot nästa träff.

Ett stort TACK till Anna, Magnus och Josefin för den underbara dagen vi hade tillsammans. Man känner sig alltid så välkommen oavsett om vi befinner oss i Björkebo eller i skogen. Ett stort Tack också till alla andra mattar och hussar för all inspiration och glädje man får när man möter er.

En särskild hälsning till M-kullens hundar från Melvin, och matte Åsa.

 

 

* * * * * Copyright © Gillenias * * * * *