Valpträff hos Anna och hennes familj på Gillenias kennel 2006-06-17

 


Annas tik Pingla valpade den 10 november i fjol, och i december var jag och min familj och tittade på de 8 ljuvliga små lagottovalparna. Att sitta där på golvet och kela med alla de små ulliga liven var ren och oförfalskad lycka!
I början av januari hämtade vi hem vår bruna lagottohane Mexico, vår allra första hund, en pigg, glad, social, snabbtänkt och viljestark liten krabat som vi naturligtvis kommit att älska över allt förstånd.
Vi är så glada att vi hittade just Anna som uppfödare. Förutom att hon är en så behaglig människa, kan hon verkligen det här med hundar. Hon är så otroligt förtjust i, och kärleksfull mot sina fyrbenta vänner, samtidigt som hon är mycket tydlig och konsekvent i sitt beteende mot dem. Jag har lärt mig massor av henne!


Den 17 juni var vår M-kull liksom den tidigare L-kullen inbjudna till träff hemma hos Anna och hennes familj. De bor ljuvligt i sitt vackra gamla hus med stor trädgård, där en rejäl bit av tomten är inhägnad så att hundarna kan leka fritt.


Barn och hund .... en oslagbar kombination!
Barnen Sofia, Carl, Elin och Axel klappar hundarna Melvin, Leonora, Magnum, Rosie och Fia.
De två sistnämnda hundarna är en bichon frisé och en bichon havanais.

 


Anna hade i god tid bokat strålande väder hos SMHI, och gör man det i tid fungerar det uppenbarligen, för solen flödade från en blå himmel. Det var fantastiskt att se mattar och hussar strömma till med sina lockiga unghundar. Det som början var en ganska homogen grupp hundar i färg och form hade nu utvecklat sig till individer med eget utseende, några ljusare, några mörkare, några större och några mindre, några nyklippta och andra mera ryamattslika.

Så fantastiskt kul de hade med varandra! Att få träffa så många kompisar som ville leka på precis samma vis, ofta brottas genom att stå på bakbenen och hålla ”armarna” om varandra, var toppen.


Mexico och Melvin bekantar sig med varandra

Vi ägare bjöds på härlig sommarlunch och pratade hund. Det slog mig hur social lagotton är till sin natur! Det gick alldeles utmärkt att kela med den hund som råkade vara närmast. De gillar människor och verkar också älska barn. Vår Mexi är så väldigt glad för barn och också varsam mot dem.

Anna hjälpte oss att visa hur vi bäst klipper våra vänner och arbetade sig med oförtruten energi igenom de flesta hundarna. Det är faktiskt ett trevligt och avkopplande jobb, och Annas egen Pingla brukar alltid somna på klippbordet. Det är mysigt att bli ompysslad när man bara vant sig.


Efter kaffe och glass berättade Anna om hur man kan lära hunden spåra och söka och vi fick ett utmärkt material av henne om detta. De som ville fick bege sig ut i skogen och pröva på.


Så tack, Anna och Magnus, för en jättetrevlig och lärorik dag hos er!
Vi är så glada att vi valde just Lagotto som ras, och vi är så glada att Mexico är uppfödd just hos er på Gillenias!

Carina, Lars och Erik

 

 

 

* * * * * Copyright © Gillenias * * * * *